Reaalajas värskendused: USA 2020. aasta valimiste tagajärgede kajastamine 11. aprillil 2020

Pilt kaudu Joe Raedle / Getty Images

Hääletamine USA 2020. aasta valimistel võib olla lõppenud, kuid valeinformatsioon tiksub edasi. Ärge kunagi lõpetage faktide kontrollimist. Jälgige meie valimisjärgset kajastust siin .

See otseblog on valmis - kuid meie töö pole tehtud. Loe 5. novembri liveblogi.



Hüppa iga nõude vaatamiseks:



Nõuded alates 5. novembrist | Liikuv veoauto Valges Majas? | Detroidi valijapettus? | Riiklik stressiteadlikkuse päev | Trump hoiatas ülelugemiste eest 2012. aastal | AP teatab, et Biden võidab Michigani | 40k Georgia hääletussedelid lükati tagasi? | Trumpi kõne „Pettus”, kontrollitud faktidega | Trump võidab Pennsylvanias? | Biden võidab Obama hääletusrekordi? | Kuidas näeks välja presidendi üleminek? | Ei, Biden ei tunnistanud valijate pettusi | Biden võidab Wisconsini | Diskvalifitseeritud teraviljadega märgistatud sedelid? | Rohkem hääli kui Wisconsinis registreeritud hääletajad? | Kas Biden sai Michiganis 100% uutest häältest? | Stalin: 'See ei ole inimeste hääl, kes loevad ...' | Aria DiMezzo kaotab | Trump väidab valesti, et miljonid hääled on lugemata | Taust ja eelmised nõuded | Valimispäeva nõuded

Hääletus on tehtud - nüüd jääb üle vaid loendada.



Interneti peamise faktikontrolli saidina oleme kandidaatide väidete taga tõde mõõtnud juba võistluse algusest peale (vt Trumpi kaasatud faktikontrollide kogu siin ja Biden siin ), samuti kuulujutud hääletamise protsess ja millised ameeriklased võib oodata nendel ajaloolistel valimistel. Ja valimispäeval endal kontrollisime valeandmeid nagu see juhtus.

koolitulistamiste arv obama all

Nüüd on meil valimiste tulemuste kohta valeandmete vastu võitlemiseks uued faktikontrollid. Tutvustasime kuulujuttude teateid, et hoiatada lugejaid, kus nad peaksid kergelt tallama. Kasutame neid postitusi kuulujuttude / väärinfo levitamiseks, mille jaoks meil ei pruugi olla piisavalt teavet täieliku faktide kontrollimiseks koos tõehinnanguga, kuid mille eest me siiski soovime publikut hoiatada.

Valimised protsess pikeneb päeva, kui mitte nädalaid pärast seda, kui ameeriklased valimisööl hääletasid. Isegi tüüpiliste tsüklite ajal, kui a pandeemia ei piira isiklikke küsitlusi ja põhjustab tõenäoliselt posti teel hääletamise kasvu - hääletamissedelitamise meetod, mis võib ametnike arvestamiseks võtta kauem aega - osariigid ei suuda ühe õhtu jooksul kõiki hääletussedeleid kokku lugeda ja tulemusi seaduslikult kinnitada.



Sellegipoolest valivad uudiste reporterid valimisõhtul sageli võistlused, lähtudes hääletustest, mis loendati vahetult pärast valimisjaoskondade lõppemist. Need meediaaruanded on prognoosid , juriidiliselt sanktsioonideta tulemused - ja 4. novembri hommikuks on tulemused mitmes osariigis ebaselged.

Snopesi reporterite ja toimetajate meeskond jälgib neid aruandeid tähelepanelikult, kuna need võivad ekslikult kinnitada veendumusi, et üks kandidaat on võitnud, ja delegeerida pärast valimisööd ametlik häältelugemisprotsess. Juba üritab Trumpi kampaania nõrgestada ameeriklaste usaldust protsessi vastu, korrates kuritegeliku tegevuse põhjendamatuid väiteid-kui tegelikult on juhtumeid valijate pettus on USA valimistel antud hääletamissedelite arvuga võrreldes tühised.

Lisaks, kui valimiste öö tulemused on lahjad Bideni poolehoid , võivad tekkida uued probleemid. Trumpil on korduvalt tagasi lükanud kuni pühenduma valimistulemuste aktsepteerimisele kaotuse korral, mis võib põhjustada enneolematu põhiseadusliku kriisi.

Mõistke pärast valimisi, mida kuulete ja näete, allpool Snopesi reaalajas faktide kontrollimisega.


Värskendage seda lehte värskenduste saamiseks.

Liikuv veoauto Valges Majas?

23.00 ET / 20.00 PT


Tagasi üles

Detroidi valijapettus?

22:40 ET / 19:40 PT


Tagasi üles

Riiklik stressiteadlikkuse päev

19:47 ET / 16:47 PT

mis oli George Floydi vahistamisrekord


Tagasi üles

Trump hoiatas ülelugemiste eest 2012. aastal

18:27 ET / 15:27 PT


Tagasi üles

AP teatab, et Biden võidab Michigani

18:15 ET / 15:15 PT


Tagasi üles

40k Georgia hääletussedelid lükati tagasi?

17:34 ET / 14:34 PT


Tagasi üles

Trumpi kõne „Pettus”, kontrollitud faktidega

17:21 ET / 14:21 PT


Tagasi üles

RUMOR ALERT: Trump kuulutas Pennsylvanias võitjaks?

16:56 ET / 1: 56pm PT


Tagasi üles

Biden võidab Obama hääletusrekordi?

16:46 ET / 13:46 PT


Tagasi üles


edelas facebookis pileteid ära andmas

Kuidas näeks välja presidendi üleminek?

16:37 ET / 13:37 PT


Tagasi üles

Ei, Biden ei tunnistanud valijate pettusi

15:46 ET / 12:46 PT


Tagasi üles


Biden võitis Wisconsini

15.10 ET / 12: 10 PT


Tagasi üles


Kas Arizonas diskvalifitseeriti Trumpi hääletussedelid, mis olid tähistatud teravustega?

14:39 ET / 11:39 PT


Tagasi üles


joel osteen paljastab lahutuse põhjuse

Kas Biden sai Michiganis 100% 128 000 uuest häältest 100%?

14:17 ET / 11:17 PT


Tagasi üles


Rohkem hääli kui Wisconsinis registreeritud hääletajad?

12:14 ET / 9: 14 PT


Tagasi üles


Stalin: 'See ei ole inimeste hääl, kes loevad ...'

11:53 ET / 8:53 PT


Tagasi üles


Aria DiMezzo kaotab

11:20 ET / 8: 20 PT


Tagasi üles


Trump väidab valesti, et miljonid hääled on lugemata

10:09 ET / 7: 09 PT


Tagasi üles

Taust ja eelmised nõuded

8:16 ET / 5: 16 PT

kas George Floydil oli politsei register


Tagasi üles